Zeeklassen 2e graad

Vrijdag 9 juni 2017

Onze laatste dag aan zee hebben we nog genoten van het mooie weer. Er stond wel wat wind maar de zon scheen volop. 's Ochtends ruimden we onze kamers op en maakten we onze valiezen klaar om weer te vertrekken.
In de voormiddag gingen we nog een wandeling maken, reden we op de gocarts en speelden we nog een laatste keer op het strand. 
In de namiddag gingen we met onze gids krabben vangen. We leerden wat meer over de verschillende soorten krabben in de Noordzee en we leerden de mannetjes en vrouwtjes van elkaar onderscheiden. 
Daarna was het weer tijd om naar huis te vertrekken. 

Foto's 9 juni

Donderdag 8 juni 2017

Vandaag stond er een boottocht naar Diksmuide op het programma. Na het ontbijt maakten we ons lunchpakket klaar en daarna vertrokken we naar de tramhalte. De tram bracht ons tot in Nieuwpoort stad waar we de boot namen naar Diksmuide. Onderweg stopten we bij de Dodengang. Daar leerden we al wat over de soldaten in de WOI. Nadien aten we op de boot en vertrokken dan naar de IJzertoren. We namen de lift naar de 22ste verdieping, zo'n 700m hoog. Hier hadden we een prachtig uitzicht over Diksmuide en de omliggende weiden en dorpen. Na ons bezoek aan de IJzertoren vaarden we terug naar Nieuwpoort. Deze keer wandelden we terug naar de Barkentijn. Een mooie wandeling van een uur hierna hadden we wel honger. Gelukkig stond de vol-au-vent met kroketjes al op ons te wachten. 

Foto's 8 juni

Woensdag 7 juni 2017

Na een (voor sommigen) korte nacht, zijn we er vandaag samen met de wind stevig ingevlogen. In de voormiddag hebben we een wandeling gemaakt in de duinen met een natuurgids. We splitsten ons op in 2 groepen. De gids leerde ons wat meer over de planten die in de duinen staan.

Na ons middagmaal, spaghetti, trokken we opnieuw naar de duinen voor een oriëntatieloop. Deze activiteit kwam er in de plaats van de strandspelen omdat er hiervoor jammergenoeg te veel wind was. Aan de hand van een kaart, moest iedereen op zoek naar verschillende cijfercombinaties. Toen alle cijfercombinaties gevonden werden, konden we eindelijk de schatkist openen.

Na het vieruurtje trok er nog een groepje naar het strand om daar nog wat te spelen, de anderen bleven rustig bij de meester om hun brieven te schrijven of een spelletje te spelen.

Morgen gaan we een hele dag met de boot naar Diksmuide. Tot later!

Foto's 7 juni

Dinsdag 6 juni 2017

We zijn vanmorgen vertrokken met de bus naar Nieuwpoort. Helaas hebben we een beetje in de file gestaan. Maar toch hadden we een leuke rit naar zee.

Vanmiddag stonden er al meteen lekkere frietjes met stoofvlees op het menu. Iedereen genoot ervan. Als dessertje kregen we een ijsje.

Na het middageten hebben we samen de bedden opgemaakt en hebben we ons geïnstalleerd in de slaapkamers.

In de namiddag hebben we een wandeling gemaakt. Het zonnetje scheen maar er was heel veel wind. Daarom konden we nog niet op het strand.

Bekijk hier alvast enkele foto's van onze eerste dag!

Foto's 6 juni