Oudercomité – Welkom op onze site

Via deze site wensen wij u als ouder op de hoogte te houden van alles wat wij als oudercomité organiseren.

Naast onze vaste jaarlijks terugkerende activiteiten, organiseren we ook spontaan activiteiten die misschien niet elk jaar op onze agenda staan, hou deze site daarom goed in de gaten! Klik hier op onze facebook pagina voor de laatste berichtjes!


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Het oudercomité

Even een korte voorstelling voor wie ons niet kent…

Wie wij zijn:

Het oudercomité is op vrijwillige basis samengesteld uit een aantal geëngageerde ouders, van zowel onze kleuter- als lagere school.

Het oudercomité heeft geen decretale verankering, d.w.z. dat de rechten en plichten niet bij wet zijn vastgelegd. Het statuut van een oudercomité is een feitelijke vereniging.

Wat wij doen:

Als enthousiaste ouders helpen wij graag mee aan belangrijke evenementen binnen het schoolgebeuren. Bovendien organiseren wij ook zelf enkele activiteiten. We trachten op deze manier bij te dragen aan het welzijn op school. Enkele voorbeelden van activiteiten uit het verleden zijn (volg de link voor enkele sfeerbeelden):

     De schoolmaaltijd

     Het carnavalbal

     De schoolkwis

     Het schoolfeest

     De komst van de Sint

     Lampionnentocht

     Pannenkoekenfeest

     Proclamatie 6de leerjaar

Hoe gebeurt het:

We komen regelmatig (elke 2de maandag van de maand) samen om de geplande activiteiten voor te bereiden. Ook actuele onderwerpen over wat er leeft binnen de school komen in de vergaderingen ruim aan bod. Naast ouders met kinderen op de school neemt ook een aantal leerkrachten en de directie deel aan de bijeenkomsten.

Wij zijn elk schooljaar op zoek naar enkele geëngageerde ouders, die samen met ons willen nadenken over het schoolgebeuren.

                                    Iedereen is welkom !

                                    Kom gerust eens vrijblijvend een vergadering bijwonen.

Je kan ook voor één specifieke activiteit meehelpen, bijvoorbeeld helpen bij het schoolfeest, of inkopen doen voor een van de activiteiten, of één thema ter harte nemen, bijvoorbeeld:

Mobiliteit

Opvolging gewicht boekentassen

Op de agenda

Via deze site kom je veel meer te weten. Je vindt er ook een kalender met andere belangrijke data:

Schoolmaaltijd 19 oktober 2018

Lampionnentocht 24 november 2018

Pannekoekenfeest 23 maart 2019

Schoolfeest 11 mei 2019

Ook iets voor jou?

Lid worden van het oudercomité vergt niet zoveel van je tijd. Indien je als ouder een steentje wil bijdragen tot de goede werking van onze school, dan kan dit via het oudercomité.

We heten je van harte welkom op onze volgende vergadering (elke 2de maandag van de maand). Kom gerust eens kijken. Daarna kan je nog altijd beslissen om actief lid te worden. Als je geen vast lid wil worden van het oudercomité, maar toch beschikbaar bent om als losse medewerker ons bij te staan tijdens de activiteiten, dan kan dat ook.

We zijn nog op zoek naar geëngageerde ouders om onze rangen te versterken.

Zou je graag ons team versterken of wil je graag wat meer te weten komen over ons ouder-comité? Neem dan gerust contact met ons op via ouders@stegbs.com.

Wij contacteren je graag bij een geplande activiteit.

Ook ideeën, opmerkingen, suggesties of agendapunten kunnen jullie ook elektronisch doorgeven via dit e-mail adres.

 

Wij wensen jullie een heel fijn schooljaar!